telefon
Dokumenta
Mapa lokacije

PRIZNANJA

Aktuelne vesti

kubota
dal bo
Dal-Bo

Dal-Bo, mašine za predsetvenu obradu zemljišta

  • KEMBRIDž VALJCI  DAL-BO – poslednjih godina najprodavaniji evropski valjci.  Proizvode se u zahvatima do 24 m. Odlikuje ih robusna konstrukcija (same težine valjaka ih lako izdvajaju u današnjoj ponudi valjaka), opcioni prečnici prstenova 50,55 i čak 60cm, opcije sa opružastim ravnjačima za dopunsko usitnjavanje zemljišta, sa nezavisnom kopiranjem terena za svaku sekciju, sa mogućnošću hidraulične raspodele težine na svaku sekciju. Novitet za 2015 godinu predstavljaju novi "Snow Flake" prstenovi izdržljiviji i robusniji sa garancijom od ČAK 6 godina. Pored vrsenja klasicnog valjanja, postoji mogucnost montiranja ravnjaca na Kembridz i Kroskild valjke, pa time masina vrsi dvostruku funkciju, ravnjanje i valjanje zemljista
  • GRUBERI, oruđa koja se sve češće primenjuju i u uslovima naše poljoprivrede. Proizvode se u radnim zahvatima od  3 – 5,6 m sa fiksnim nosećim gredama kao i hidraulično sklopivi. Karakterišu ih razrivački radni organi koji su postavljeni u 2 reda kada su  radne dubine 15 – 20 cm ili u 3 reda sa radnim dubinama 25 – 30 cm. Iza ovih radnih organa su postavljeni diskovi za usitnjavanje i delom poravnavanje i na zadnjem delu valjci koji se koriste za dodatno usitne i poravnaju zemljište kako bi se pripremilo za setvu. Valjci koji mogu biti razlitih tipova, paker, dupli paker, rešetkasti valjak i sl.

      U ponudi su prednji - frontalni gruberi koji se mogu koristiti u kombinaciji agregata sa sejalicama za direktnu setvu

  • KRATKE I SREDNJE TEŠKE TANJIRAČE .Tanjirače tipa FARMER DISC su u zahvatima 3 i 4 m. To su nošeni tipovi. Zatim, MAXI –DISC su nošene teže tanjirače u zahvatima 3 i 4m, i plunošene 4, 5 i 6 m standardno sa hidrauličnim zakretanjem diskova 0-20 stepeni, sa duplim lezajevima i od najkavlitetnijih francuskih čelika.
  • TEŠKE TANJIRAČE serije AXR , zahvata 4, 5 i 6 m, sa mehaničkim i hidrauličnim zakretanjem diskova, sa hidrauličnom regulacijom dubine, sa paker valjkom ili duplim pakerom zbog boljeg sitnjenja i samočišćenja radnih organa. Diskovi su prečnika 660 mm, debljine 6mm. Tanjirače ove serije, recimo zahvata 6 m teske zavisno od opreme oko 6.000 kg.
  • SUPER-MAX u zahvatu 3mnajnovija mašina iz programa  DAL-BO, premijerno predstavljena na sajmu u Hanoveru 2011. Karakteristična je po radnim organima koji su podrivačkog tipa. 6 radnih organa za podrivanje (bez direktnog prevrtanja plastice mada su ovi radni organi trodimenzionalni i ima efekata prevrtanja uz rahljenje). Iza njih, dva reda diskova 510 mm za obradu na dubini 15 cm, i na kraju dupli paker valjak prečnika 600mm ili 800mm. 

      Super-max je namenjen za pripremu u jednom prohodu. 

  • Pomenućemo i setvospremače serija Cultilift i Cultitrail, kao i širokozahvatne CULTIMAKS serije zahvata do 10 m, jedinstvene po  radnim organima, tj. „S“ oprugama, koji su postavljeni u čak 7 redova, sa dodatno opružastim ravnjačima i kroskil valjkom kao koncepcijski jedno od najefikasnijih rešenja za pripremu zemljišta za setvu.   
  •  MAXI-CUT - Specijana mašina za usitnjavanje biljnjih ostataka. To je zapravo valjak sa noževima. Zahvat 6 m, hidrulično je sklopiv i najbitija karakteriska je radna brzina koja se preporučuje a iznosi 23-25 km/h. Za brzo i efikasno usitnjavnje biljnih ostataka, kukuruza, suncokreta a odlični rezultati su postignuti i u usitnjavnju biljnih ostataka duvana koji ima najčvršću stabljiku. Za brzo i efikasno usitnjavanje biljnih ostataka na velikim površinama u optimalnim agrotehnčkim rokovima ova mašina je trenutno najefikasnije rešenje.
>
Milurović Komerc © 2012. Sva prava zadržana
design by mix